Кухар; Офіціант; Бармен

Кухар

Освітньо-кваліфікаційна характеристика 

Державний стандарт професійно-технічної освіти

Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.
Це цікава професія. Працює на сучасному технологічному обладнанні. Обробляє та зберігає овочі, м’ясо, рибу та інші продукти. Готує не тільки легкі, а й складні, банкетні та фірмові страви. Готує, порціонує та відпускає страви.
Справжній кухар працює з наснагою і любов’ю, перетворюючи звичайні продукти на шедеври кулінарії.
Кухар працює у кафе, їдальні, ресторані, кафетерії, готелі, санаторії, будинку відпочинку, навчальному закладі, дитячому таборі та ін. Кухар може займатися індивідуальною трудовою діяльністю, а за наявності організаторських здібностей, створити власну структуру з виготовлення та реалізації продукції через підприємства громадського харчування та приватні підприємства харчування.

Офіціант

Кваліфікаційна характеристика

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти

Офіціант готує залу до обслуговування споживачів. Отримує посуд, прибори, столову білизну. Полірує посуд, прибори. Складає серветки різними способами. Здійснює попередню сервіровку столів. Приймає замовлення від споживачів. Отримує страви в роздавальні та в буфеті. Подає страви і напої. Обслуговує неофіційні банкети. Оформляє рахунки і розраховується за ними зі споживачами. Прибирає використані посуд, прибори. Замінює столову білизну.

Бармен

Освітньо-кваліфікаційна характеристика

Державний стандарт професійно-технічної освіти

Бармен готує і реалізовує готові до споживання безалкогольні та слабоалкогольні напої, кондитерські вироби, холодні та гарячі страви, закуски, оформлює вітрини та прилавки, утримує їх у належному стані, використовує аудіо та відеоапаратуру.
Кожний робочий день бармена – це робота в барі, стоячи за барною стійкою. Спілкування бармена з клієнтами – важлива частина роботи. Своєю коректною поведінкою він створює гарний настрій у відвідувачів, затишну атмосферу закладу. Він підтримує чистоту і порядок у барі, контролює чистоту посуду, приймає і зберігає товар, обслуговує клієнтів, підраховує кошти, що надходять у касу.
Знаряддя праці бармена – це касовий апарат, електроміксер, кавоварка, шейкер, скляний посуд, льодогенератор для приготування льоду тощо.

 

Ми готові до співпраці

Ваша думка важлива для нас!
Задавайте питання, консультуйтеся чи залиште свої відгуки. Ми готові надати всю необхідну інформацію та забезпечити зворотній зв’язок. Об’єднаймо зусилля для досягнення ваших цілей!