Кухар; Кондитер

Кухар

Освітньо-кваліфікаційна характеристика 

Державний стандарт професійно-технічної освіти

Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.
Це цікава професія. Працює на сучасному технологічному обладнанні. Обробляє та зберігає овочі, м’ясо, рибу та інші продукти. Готує не тільки легкі, а й складні, банкетні та фірмові страви. Готує, порціонує та відпускає страви.
Справжній кухар працює з наснагою і любов’ю, перетворюючи звичайні продукти на шедеври кулінарії.
Кухар працює у кафе, їдальні, ресторані, кафетерії, готелі, санаторії, будинку відпочинку, навчальному закладі, дитячому таборі та ін. Кухар може займатися індивідуальною трудовою діяльністю, а за наявності організаторських здібностей, створити власну структуру з виготовлення та реалізації продукції через підприємства громадського харчування та приватні підприємства харчування.

 

Кондитер

Кваліфікаційна характеристика

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти

Кондитер виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого гатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів. Здійснює фігурне нарізування випечених напівфабрикатів, формує, виготовляє деталі малюнка, оздоблень для тортів з шоколаду, крему, бізе. Підбирає крем за кольорами, наносить малюнок. Складає малюнок з різних дрібних та середніх деталей. Візуально перевіряє суміщення кольорових елементів і деталей малюнка, а також ваги готових тортів і тістечок.

 

Ми готові до співпраці

Ваша думка важлива для нас!
Задавайте питання, консультуйтеся чи залиште свої відгуки. Ми готові надати всю необхідну інформацію та забезпечити зворотній зв’язок. Об’єднаймо зусилля для досягнення ваших цілей!