Кухар; Офіціант

Кухар

Освітньо-кваліфікаційна характеристика 

Державний стандарт професійно-технічної освіти

Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.
Це цікава професія. Працює на сучасному технологічному обладнанні. Обробляє та зберігає овочі, м’ясо, рибу та інші продукти. Готує не тільки легкі, а й складні, банкетні та фірмові страви. Готує, порціонує та відпускає страви.
Справжній кухар працює з наснагою і любов’ю, перетворюючи звичайні продукти на шедеври кулінарії.
Кухар працює у кафе, їдальні, ресторані, кафетерії, готелі, санаторії, будинку відпочинку, навчальному закладі, дитячому таборі та ін. Кухар може займатися індивідуальною трудовою діяльністю, а за наявності організаторських здібностей, створити власну структуру з виготовлення та реалізації продукції через підприємства громадського харчування та приватні підприємства харчування.

Офіціант

Кваліфікаційна характеристика

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти

Офіціант готує залу до обслуговування споживачів. Отримує посуд, прибори, столову білизну. Полірує посуд, прибори. Складає серветки різними способами. Здійснює попередню сервіровку столів. Приймає замовлення від споживачів. Отримує страви в роздавальні та в буфеті. Подає страви і напої. Обслуговує неофіційні банкети. Оформляє рахунки і розраховується за ними зі споживачами. Прибирає використані посуд, прибори. Замінює столову білизну.

Ми готові до співпраці

Ваша думка важлива для нас!
Задавайте питання, консультуйтеся чи залиште свої відгуки. Ми готові надати всю необхідну інформацію та забезпечити зворотній зв’язок. Об’єднаймо зусилля для досягнення ваших цілей!