Адміністратор; Продавець продовольчих товарів

Адміністратор

Кваліфікаційна характеристика

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти

Адміністратор – працівник підприємства, що здійснює роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів, консультує відвідувачів із питань, що стосуються послуг, які надаються.

На сьогоднішній день адміністратор потрібний практично у всіх сферах діяльності — від салону краси до найбільшого виробничого підприємства.

Сьогодні готельний бізнес – одна з найбільш перспективних галузей, що розвиваються. Він несе в собі величезний потенціал для українського ринку. Цей бізнес представлений готелями, пансіонатами, будинками відпочинку, туристичними базами і оздоровчими центрами.

 

Продавець продовольчих товарів

Кваліфікаційна характеристика

Стандарт професійної (професійно-технічної) освіти

Професія “Продавець” — одна з найбільш поширених і затребуваних професій у світі.  Сучасний професійний продавець – це кваліфікований робітник у галузі товарознавства, консультант і помічник покупця.  Професія продавець – це знахідка для людей амбіційних, активних і цілеспрямованих, яка приносить користь суспільству, також затребувана на ринку праці, передбачає кар’єрне зростання – почавши з продавця – консультанта можна стати менеджером з продажу, адміністратором торговельної зали та в кінцевому результаті директором.

Він бере участь у прийманні товарів: перевіряє заповнення тарних одиниць, їх кількість та вагу, підраховує штучні товари, перевіряє якість за результатами зовнішнього огляду. Забезпечує зберігання товарів за кількістю та якістю. Готує товари до продажу: перевіряє цілісність пакування, розпаковує із зовнішньої тари; перевіряє наявність маркувальних даних і якість після зберігання; перебирає, протирає, зачищає, нарізає, фасує товари; забезпечує наявність відповідно оформлених цінників; розміщує і викладає товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства. Готує робоче місце до роботи: встановлює і перевіряє справність ваговимірювальних приладів, електронного контрольно-касового апарату. виробничого інвентарю, інструментів; отримує і готує пакувальний матеріал. Пропонує і показує товари. Консультує покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів. Пропонує взаємозамінні і нові товари, а також супутні товари. Нарізає, зважує і упаковує товари, підраховує вартість покупки, перевіряє реквізити чека, видає покупку. Підраховує гроші, здає їх у встановленому порядку. Прибирає нереалізовані товари і тару. Готує товари до інвентаризації. Контролює своєчасне поповнення робочого запасу товарів і терміни реалізації продуктів (що швидко та надто швидко псуються). Бере участь в оформленні прилавкових вітрин.

Ми готові до співпраці

Ваша думка важлива для нас!
Задавайте питання, консультуйтеся чи залиште свої відгуки. Ми готові надати всю необхідну інформацію та забезпечити зворотній зв’язок. Об’єднаймо зусилля для досягнення ваших цілей!