Освітньо-кваліфікаційна характеристика
Державний стандарт професійно-технічної освіти
Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі в закладах громадського харчування.
Це цікава професія. Працює на сучасному технологічному обладнанні. Обробляє та зберігає овочі, м’ясо, рибу та інші продукти. Готує не тільки легкі, а й складні, банкетні та фірмові страви. Готує, порціонує та відпускає страви.
Справжній кухар працює з наснагою і любов’ю, перетворюючи звичайні продукти на шедеври кулінарії.
Кухар працює у кафе, їдальні, ресторані, кафетерії, готелі, санаторії, будинку відпочинку, навчальному закладі, дитячому таборі та ін. Кухар може займатися індивідуальною трудовою діяльністю, а за наявності організаторських здібностей, створити власну структуру з виготовлення та реалізації продукції через підприємства громадського харчування та приватні підприємства харчування.